Vanaf zaterdag inschrijven voor '20 kilometer door Brussel'

16/03/2016

Ook dit jaar zullen de straten van Brussel op de laatste zondag van de maand mei volstromen met enthousiaste lopers. In 2015 verzamelden 133 nationaliteiten zich voor het sportieve evenement. Dit jaar wordt het startsein opnieuw gegeven op zondag 29 mei in het Jubelpark. Inschrijven kan vanaf zaterdag 19 maart om 9 uur.

Voor de “20 km door Brussel” moet je niet alleen maar trainen, ook voor de inschrijvingen moet je er als de kippen bij zijn. Vorig jaar waren er na het eerste inschrijvingsweekend al 30.000 borstnummers de deur uit.

Zoals elk jaar kunnen deelnemers zich op twee manieren inschrijven. De organisatoren promoten om online in te schrijven via het inschrijvingsformulier op de website, www.20kmdoorbrussel.be.

Vanaf zaterdag 9u is het formulier actief en zal iedereen zich kunnen inschrijven door de verschillende stappen te volgen. Eenmaal de inschrijving voltooid is, ontvangt de deelnemer een bevestigingsmail met details van de overschrijving. Om het grote aantal inschrijvingen in goede banen te leiden, vernieuwden de organisatoren de website.

Fysiek inschrijven kan ook, op kantoor in de Kapellestraat 17 vanaf 9u. De organisatoren verwachten daar wel wachtrijen.

Aanpassing route
Zoals ieder jaar is het parcours toegankelijk voor personen met een lichamelijke beperking. De lopers en wandelaars hebben 4 u de tijd om het parcours van 20 kilometer af te leggen. Vanwege de recente problematiek met de tunnels, werkt de organisatie samen met de verschillende politiezones van Brussel om een oplossing te vinden voor de aanpassing van de route.

De campagne “Run for Zero” zal dit jaar opnieuw gelanceerd worden om zo te garanderen dat alle deelnemers op een verantwoordelijke manier kunnen deelnemen.

Er zal een nieuwsbrief met advies worden opgestuurd naar de deelnemers. Ook via de website en sociale media krijgen deelnemers tips om de grenzen van hun conditie en lichaam te leren kennen.

20 km door Brussel 2016

Op zondag 29 mei is er de 37e editie van de 20 kilometer dan Brussel. Niet minder dan 40.000 deelnemers van 113 verschillende nationaliteiten zullen deelnemen aan het grootste loopevenement van Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , 20 km door Brussel 2016

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni