Vanden Borre vermoedt dat carrière afgelopen is en start voetbalschool in Dubai

© PhotoNews
| Anthony Vanden Borre tijdens de eerste training van Franky Vercauteren als nieuwe hoofdtrainer van RSC Anderlecht op 8 oktober 2019.

Het huwelijk tussen RSC Anderlecht en Anthony Vanden Borre lijkt voorbij. In een gesprek met verschillende Belgische kranten doet de 33-jarige Brusselaar vrijdag zijn beklag over de houding van paars-wit. "Ik wacht al zes maanden op een voorstel van Anderlecht, maar er komt niets officieels," luidt het. "Mijn dossier is niet belangrijk."

Vanden Borre keerde in september 2019 een zoveelste keer terug bij Anderlecht, en mocht met de U21 meetrainen. De ex-Rode Duivel speelde nadien enkele oefenwedstrijden met de hoofdmacht, maar een comeback op het hoogste niveau zat er niet meer in. VdB belandde in de B-kern en kwam de jongste weken niet meer trainen.

In de kranten verschaft Vanden Borre vrijdag meer info. "Ik begrijp niet dat ze daar op Anderlecht een topic van maken. Ik wacht al zes maanden op een voorstel. Dan lijkt het me overduidelijk dat ik niet meer nodig ben. Blijkbaar besta ik niet meer. Ik ben enkel nog aangesloten bij de club, meer niet. Het was leuk geweest als ik er nog een toekomst had, maar nu is het tijd om er een punt achter te zetten."

Vanden Borre zet de deur wel nog op een kier voor een transfer, maar beseft dat de kans klein is. "De transfermarkt is nog drie dagen open. Als pakweg Zulte Waregem aanklopt, zeg ik natuurlijk ja. Ik ben gepassioneerd en de goesting is er nog, maar ik weet dat dit niet zal gebeuren," besluit de Brusselaar, die verder grootse plannen heeft met een Belgian Football Academy in Dubai. "Ik richtte ginds een voetbalacademie op. Er zit in Dubai een grote commune Belgen en buitenlanders en we willen hun kinderen van 5 tot 18 jaar een goeie voetbalopleiding kunnen geven. Daarom investeerde ik in infrastructuur en soms ga ik zelf training geven."

Woelige carrière

Voor Vanden Borre was het de tweede terugkeer naar de club waar het voor hem allemaal begon. De Brusselse rechterflankverdediger doorliep er in de generatie van huidig manager Vincent Kompany de jeugdreeksen en debuteerde er in maart 2004 tegen Charleroi op amper zestienjarige leeftijd in het eerste elftal. Via Genua en een uitleenbeurt aan Portsmouth kwam hij in januari 2011 opnieuw in de Jupiler Pro League terecht. Racing Genk geloofde nog in het potentieel van de rechtsachter en met Frank Vercauteren vond hij er een vertrouwenspersoon terug. Anderhalf jaar later zat het avontuur in Limburg er echter al op en nadien zat Vanden Borre voor het eerst in zijn carrière meerdere maanden zonder club.

Pas in januari 2013 kreeg hij een eerste reddingsboei toegeworpen vanuit Anderlecht, waar hij hoopte zijn selectie voor het WK 2014 in Brazilië veilig te stellen. Dat lukte ook, maar de Brusselaar keerde geblesseerd terug van het WK en nadien kwam er sleet op de relatie met de club te zitten. Na een weinig succesvolle uitleenbeurt aan Montpellier kondigde de speler begin 2017 het einde van zijn carrière aan, omdat hij de verplichtingen mentaal en fysiek niet meer kon opbrengen.

Zijn contract bij Anderlecht werd ontbonden, minder dan een maand later ondertekende hij doodleuk een verbintenis bij TP Mazembe in zijn geboorteland Congo. De liefde bleek echter van korte duur, vier maanden later behoorde de passage bij Mazembe al tot de verleden tijd. Nadien trainde hij een tijdlang individueel en ook nog even bij Cercle Brugge.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?