Voetbalclub Anderlecht voert verkennende gesprekken met Wouter Vandenhaute over een mogelijke participatie in de club. De topman van Woestijnvis zou op negen procent van de aandelen mikken. Dat zeggen de Persgroep-kranten. RSC Anderlecht distantieert zich van de berichten.

Volgens Het Laatste Nieuws en De Morgen wil de topman van Woestijnvis zich inkopen in de club. Maar dat is te voorbarig, zegt commercieel directeur Chris Lioen van RSCA. "Er zijn verkennende gesprekken aan de gang met verschillende personen, waaronder Wouter Vandenhaute. Maar hij is maar een van mensen waarmee we praten."

RSC Anderlecht bevestigt wel dat het zich wil omvormen van een vzw naar een nv om zo de club verder te professionaliseren. In die nieuwe structuur zou voorzitter Roger Vanden Stock 51 procent van de aandelen in handen krijgen. Veertig procent is voor de zakenman Alexandre Van Damme, een van de topmannen van brouwerij Inbev. Wouter Vandenhaute zou de overige negen procent willen.

Vandenhaute is al jaren supporter van Anderlecht. Hij kocht vorig jaar al de wielerklassiekers Ronde Van Vlaanderen, Omloop Het Nieuwsblad en Parijs-Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni