Vanhaezebrouck: 'Ik wil morgen gewoon winnen'

© UEFA

De interlandbreak gaf kersvers trainer van Anderlecht Hein Vanhaezebrouck negen dagen tijd om zijn spelersgroep klaar te stomen voor de confrontatie met KV Mechelen. Dat was zowel een vloek als een godsgeschenk. “Het was makkelijker om me te integreren in een kleinere groep, maar ik had met een voltallige ploeg wel al meer accenten kunnen leggen.”

“Nee, ik ben niet geschrokken”, zo opende Hein Vanhaezebrouck zijn persconferentie een dag voor zijn vuurdoop als trainer van Anderlecht. Daarmee verwees hij naar de berichten die afgelopen dagen in de media verschenen en waarin werd gezegd dat de ex-coach van Gent zich zorgen zou maken over de fysieke toestand van enkele spelers.

‘We doen ons best’
“Je hebt overal spelers die topfit zijn en dat wat minder zijn. Dat was bij Gent zo en is bij andere clubs niet anders", zo zegt Vanhaezebrouck. "Fysieke paraatheid verander je ook niet in twee dagen. Dat is een proces van weken. Als je dan ook nog eens midweekwedstrijden speelt, zoals Anderlecht in de Champions League en de beker, is het nog moeilijker. Maar we doen ons best.”

Vanhaezebrouck kreeg door de interlandbreak een paar dagen extra om zich voor te bereiden. Dat bleek zowel een vloek als een godsgeschenk. “Het was makkelijker om me te integreren in een kleinere groep, maar ik had met een voltallige ploeg wel al meer accenten kunnen leggen.”

‘Ik wil winnen’
Morgen wacht KV Mechelen, traditiegetrouw een lastige verplaatsing voor de recordkampioen. Toch zijn de ambities duidelijk. “Ik wil graag winnen, dat is het belangrijkste. Als dat met goed voetbal is, zo veel te beter, maar winnen in Mechelen is sowieso al een serieuze uitdaging."

“Ik ben benieuwd hoe mijn spelers zich in deze omstandigheden zullen presenteren. Ze moeten hun verantwoordelijkheid nemen en hun kwaliteiten tonen. Ik heb op training al veel goede dingen gezien, dat moet nu ook blijken in de wedstrijd.”

‘Met zijn allen achter de ploeg”
Verder hoopt hij dat alle supporters achter de ploeg zullen staan en er geen spelers meer geviseerd zullen worden met spreekkoren. Vooral spelverdeler Sofiane Hanni kreeg het de laatste maanden hevig te verduren. “Het is altijd jammer als zoiets gebeurt. Dit moeten we vermijden, met zijn allen, door goed te spelen en resultaten te halen.”

Eindigen deed Vanhaezebrouck met een kwinkslag. Op de vraag wat het grootste verschil is tussen AA Gent en Anderlecht, had hij een praktisch antwoord in petto. “Tegenwoordig sta ik in de file, wat voorheen nooit het geval was als ik van bij mij thuis richting Gent vertrok.”

Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook