© Jimmy Bolcina / Photo News

Vanzeir verlaat Union: spits op weg naar New York Red Bulls

JB
31/01/2023

Union-aanvaller Dante Vanzeir gaat het Dudenpark inruilen voor een avontuur in New York. De langverwachte transfer van de Limburger is volgens Union “in kannen en kruiken”, enkel de punten en komma’s ontbreken nog.

Philippe Bormans, de ceo van Union, bevestigt aan Sporza dat er een akkoord is tussen de Brusselse club en New York Red Bulls. “De transfer moet enkel nog geofficialiseerd worden", klinkt het.

Vertessen

Het vertrek van de 24-jarige Vanzeir is allerminst een verrassing. Het is namelijk al weken bekend dat de aanvaller van de vicekampioen flirt met een overstap naar de Major League Soccer.

Bovendien verzekerde Union zich eind vorige week van de komst van de beloftevolle Belgische aanvaller Yorbe Vertessen, die op huurbasis overkomt van PSV. Daarmee werd al geanticipeerd op het nakende vertrek van Vanzeir.

De transfer zal vandaag of morgen aangekondigd worden door Union, klinkt het bij de nummer twee in de competitie.

Volgens Transfermarkt bedraagt de waarde van Vanzeir 5 miljoen euro, maar het is onbekend hoeveel New York Red Bulls neertelt voor de aanvaller. Het komende seizoen van de MLS, de hoogste divisie van het voetbal in de Verenigde Staten en Canada, gaat overigens eind februari pas van start.

Vanzeir trof in 91 wedstrijden voor Union 48 keer raak.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie