Verjongd FC Brussels klaar voor tweede klasse

© tvbrussel
13/08/2008
Woensdagavond startte de competitie in tweede klasse. En het was FC Brussels die de spits mocht afbijten in een duel tegen Beveren (FC Brussels won met 1-0, red). De ploeg is naar eigen zeggen helemaal klaar voor het nieuwe voetbalseizoen. De nieuwe kern zit vol nieuwe gezichten. Een overzicht van het nieuwe FC Brussels.

Na de degradatie naar tweede klasse werd de ploeg grondig hertekend. Het werd tijd voor verjonging en vernieuwing. Enkele nieuwe namen zijn Karim Fellahi en Adolphe Tohua. Zij komen van Moeskroen. De Fransman Thomas Phibel is overgekomen van Standard.

FC Brussels wil ook verjongen met onder andere Maxime Vestappen, Michael De Greef en Geoffrey Cabeke met zijn tweelingbroer Anthony. Ook Jean-Philippe Charlet en Geoffrey Toyes zijn nieuwelingen in het Edmond Machtensstadion.

Doelmannen Michael Cordier en Olivier Werner zijn er nog steeds. En zelfs Isa Izgy is terug van weggeweest. Maar de 34-jarige Richard Culek is misschien het bekendste gezicht, ook al verdween hij door een breuk een tijd van de grasmat.

Nog meer blijvers: Quentin Durieux, Flavien Le Postollec, Sydney Karbo, Aurélien Coppin en zelfs Zola Matumona zijn er nog steeds.

De vernieuwing van de ploeg is bijna voltooid zegt de nieuwe trainer Marc Grosjean. "We hebben nog snel twee spelers nodig, liefst aanvallers. Dan zouden we een fantastische ploeg hebben."

Maar liefst 18 spelers zijn vertrokken, zoals Alan Haydock, Steve Colpaert, Julien Gorius en Zoltan Petö.

Marc Grosjean is nieuwe trainer
Na de degradatie mocht Franky Vander Elst onmiddellijk opstappen en kwam Luikenaar Grosjean in de plaats. Marc Grosjean, bijna 50 jaar, is de nieuwe hoofdtrainer van FC Brussels.

"Ik heb het geluk dat ik met jongens mag werken die de juiste mentaliteit hebben. Het is een plezier om elk ochtend naar hier te komen. En de werkomstandigheden zijn heel goed."

Grosjean tekende een contract voor één seizoen met een optie van een extra jaar. Zijn ambitie is een plaats te veroveren in de top vijf van de tweede klasse.

"De ploeg wordt al professioneel begeleid in de bestaande structuur. Nu is het belangrijk om iedereen opnieuw te motiveren, van de magazijnier tot de gedelegeerden. Want we hebben net een erg teleurstellende periode achter de rug."

Marc Grosjean speelde zeven seizoen bij Standard Luik, nadien volgende onder andere Seraing en Racing Mechelen. Op Grosjeans' trainerpalmares vinden we La Louvière, Club Luik, Mons en tussen 2004 en 2007 tweedeklasser Eupen.

Grosjean laat zich bijstaan de door assistent-coach Edy Debolle en nieuw als keepers-trainer Patrick Nys.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni