Verlies voor White Star en RWDM, winst voor Union

© FM Brussel
17/03/2014

In tweede klasse verloor White Star zondag op eigen veld van Roeselare met 0-1. RWDM verloor de streekderby op het veld van Eendracht Aalst. In derde klasse kon Union nog eens winnen. Woluwe-Zaventem raakte niet verder dan een gelijkspel.

Tweedeklasser White Star pakte de laatste zes wedstrijden amper één punt. Zondag verloren ze nog met 0-1 van Roeselare. In de stand staat White Star nu samen met Dessel op een gedeelde zestiende plaats. De ploeg die daar op het einde van de competitie staat, moet de eindronde tegen derdeklassers spelen om niet te degraderen.

Hoger in het klassement verloor RWDM op het veld van Eendracht Aalst. Beide ploegen hebben dit seizoen niets meer te winnen of te verliezen. RWDM kwam in de beginfase op voorsprong via Gounongbe, maar Aalst maakte al snel gelijk en scoorde in de slotfase van de wedstrijd het winnende doelpunt na een rommelige fase.

Derde klasse
Beter nieuws was er voor de Brusselaars in derde klasse. Union kon er nog eens winnen, met 0-1 bij Fleurus. Maar met een zesde plaats lijkt een deelname aan de eindronde veraf.

Leider Woluwe-Zaventem raakte niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Grimbergen, de voorlaatste in het klassement. Verviers nadert zo tot op twee punten van Woluwe-Zaventem. Volgende week speelt Woluwe-Zaventem de derby uit bij Union.

Diegem verloor in Sprimont met 3-2 en is daarmee nog lang niet zeker van het behoud. De ploeg staat nu op de zestiende plaats in de rangschikking.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni