Vermeersch: 'Tweede klasse beter afschaffen'

© tvbrussel
10/10/2010
FC Brussels stelde dit weekend alweer teleur. Het raakte op Roeselare zaterdag niet verder dan een 1 - 1 gelijkspel. Na afloop liet voorzitter Johan Vermeersch weten dat tweede klasse beter afgeschaft zou worden.

Vermeersch was teleurgesteld na de match. Na afloop verklaarde hij: "Ik heb vanavond een zeer slechte wedstrijd gezien. Het was beschamend. Zowel Brussels als Roeselare hebben niets laten zien."

Hij trok ook nog eens van leer tegen de tweede klasse. "Iedereen die het goed meent met zijn club beseft dat dit niet leefbaar is," zei hij. "De tweede klasse moest al lang van de aardbol verdwenen zijn. De zeer zware eisen die nu gesteld worden, maken de afdeling onleefbaar."

Vermeersch ziet heil in een splitsing tussen prof- en amateurvoetbal. "Dan kunnen de clubs kiezen bij welk systeem ze zich aansluiten. De clubs die dan wegvallen uit de tweede klassen vormen een amateurliga samen met de clubs uit de huidige derde en vierde klasse."

Over waar Brussels thuishoort blijft Vermeersch eerder vaag. "Wij hebben een zeer goede jeugdopleiding, die draaien mee met de top. De rest is echter minder, we kunnen de voorlopig niet inlossen verwachtingen niet inlossen."

FC Brussels staat met acht punten op de vijftiende plaats in tweede klasse.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni