Verschaeren en Dimata niet mee op stage met Anderlecht

© PhotoNews
| Yari Verschaeren wordt in de topper tegen Standard op 15 december met een enkelletsel van het veld gedragen. De jonge middenvelder ziet daardoor de winterstage in het Spaanse Pinatar aan zijn neus voorbijgaan.

RSC Anderlecht heeft zondagmorgen op Neerpede haar eerste training van het nieuwe jaar afgewerkt. Paars-wit vertrekt later op de dag op oefenkamp naar het Spaanse Pinatar om er de tweede seizoenshelft voor te bereiden. Coach Frank Vercauteren kan daarbij niet rekenen op de geblesseerde spits Landry Dimata en spelverdeler Yari Verschaeren.

Dimata en Verschaeren herstellen - net als ook verdediger Philippe Sandler en middenvelder Pieter Gerkens - nog van blessures en werken in Brussel verder aan hun comeback.

Dimata werd in mei geopereerd aan de knie en revalideert daar nog steeds van. Verschaeren liep vorige maand in de topper tegen Standard een enkelblessure op. Sandler (knie) en Gerkens (voet) staan beiden ook nog een tijdje aan de kant.

Er staat voor paars-wit één oefenwedstrijd op het programma in Pinatar. Volgende week zaterdag neemt de recordkampioen het op tegen Livingston FC, momenteel nummer vijf in de Schotse Premiership.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters. En elke maandagavond is er de radioshow op BRUZZ radio.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?