Michael Verschueren, sportief directeur RSC Anderlecht.

Verschueren: ‘Anderlecht zal met eigen stadionproject komen’

Godfried Roelant
© BRUZZ
10/09/2019

RSC Anderlecht doopte nog maar pas het Constant Vandenstockstadion om tot het Lotto Park. Dat betekent niet dat de club de droom van een nieuw stadion heeft losgelaten. "Onze voorkeur gaat uit naar een eigen plek ergens in de buurt van de huidige locatie", zegt sportief directeur Michael Verschueren in een interview met BRUZZ. "Nu de plannen voor de bouw van het Eurostadion in de prullenmand liggen, zijn de banden met de gemeente weer aangehaald."

Met Eric Tomas (burgemeester van Anderlecht (PS), red.) zat er tijdens de competitiewedstrijd tussen Anderlecht en Standard een opvallende gast in de tribune van het Lotto Park. Hij clashte in het verleden meermaals met voorzitter Coucke over de bouw van een nieuwe paars-witte voetbaltempel aan de vijvers van Neerpede. Maar beide partijen lijken dus weer door een deur te kunnen.

'We willen zelf een stadionproject indienen en niet zomaar een beroep doen op projectontwikkelaars'

Michael Verschueren, sportief directeur RSC Anderlecht

“Nu de plannen voor de bouw van het Eurostadion in de prullenmand liggen, zijn de banden met de gemeente weer aangehaald. Dat wil niet zeggen dat we een combinatie met een nationaal stadion uitsluiten, maar onze voorkeur gaat uit naar een eigen plek ergens in de buurt van de huidige locatie."

"Daarvoor gaan we zelf voorstellen indienen in plaats van zomaar beroep te doen op projectontwikkelaars. Wat niet mag gebeuren, is dat we in twee snelheden werken. Dat is het geval bij Cercle en Club Brugge en moeten we absoluut vermijden.”

Hoge ticketprijzen

Voor het goedkoopste jaarabonnement betaal je bij Anderlecht 205 euro. Toch wil Verschueren de dure tickets niet inroepen als reden waarom zo weinig Brusselaars de weg vinden naar het Lotto Park. “Ja, het klopt dat sommige mensen misschien struikelen over de hoge prijzen, maar het stadion zit wel elke week vol. Er is ook weinig verloop in de abonnementen, waardoor het niet eenvoudig is om ons als club lokaal te verankeren.”

'Met een groter stadion kunnen we zitjes goedkoper aanbieden en hopelijk ook meer Brusselaars aantrekken'

Michael Verschueren, sportief directeur RSC Anderlecht

De oplossing voor dat probleem ligt volgens Verschueren voor een groot deel in de bouw van een nieuw stadion met meer zitplaatsen. "Dat is noodzakelijk. Dan kunnen we zitjes goedkoper aanbieden, een diverser publiek bereiken en hopelijk meer Brusselaars aantrekken. Een fanshop in het midden van de stad kan daar ook bij helpen”, aldus Verschueren nog.

Het volledige interview met Michael Verschueren, Philippe Bormans (CEO Union) en Thierry Dailly (voorzitter RWDM) lees je woensdag in het BRUZZ-magazine en online.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport , Sporting Flagey , Michael Verschueren , stadion , RSC Anderlecht

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni