Franky Vercauteren, hoofdtrainer van RSC Anderlecht, met Michael Verschueren, sportief directeur.

| Franky Vercauteren, hoofdtrainer van RSC Anderlecht, met Michael Verschueren, sportief directeur, tijdens de (gewonnen) wedstrijd van 4 oktober 2019 tegen Charleroi.

Verschueren: ‘We stellen jonge spelers op omdat we niet anders kunnen’

GR
© BRUZZ
03/12/2019

Sportief directeur van RSC Anderlecht Michael Verschueren was maandagavond te gast in de voetbalprogramma’s van de openbare omroepen. Daarin liet hij zich ontvallen dat er bij de recordkampioen een zero-errorbeleid moet komen. Hij vertelde ook dat er in de winter versterkingen komen en de grote kern dus veranderingen zal ondergaan.

Anderlecht staat ook voorbij halfweg de vaderlandse competitie in de rechterkolom van het klassement. Een opvallende statistiek daarbij is dat paars-wit minder punten haalt mét, dan zonder het grote uithangbord Vincent Kompany op het veld.

Met de Rode Duivel tussen de lijnen pakte Anderlecht 2 op 18, tegenover 19 op 33 zonder hem in de ploeg. Die statistiek ontging ook Verschueren niet, die te gast was in het voetbalprogramma Extra Time op Canvas.

“In de media is er al lange tijd veel kritiek op het project van Vincent. Dat weegt ook op de vele jonge spelers in de kern. We blijven geloven in de jeugd, maar door de vele blessures kunnen we ook niet anders. Zo missen we bijvoorbeeld Nasri, Dimata, noem maar op.”

‘Zero-errorbeleid’

Door de slechte resultaten is een plek bij de eerste zes aan het einde van de reguliere competitie, en dus deelname aan Play-off 1 in gevaar. “Maar heel de club gelooft nog in dat doel, al zullen de resultaten nu wel moeten volgen. We schakelen over op een zero-errorbeleid. Er is nog altijd een te groot verschil tussen wat we op training brengen en wat we tijdens de wedstrijd laten zien. Dat moet eruit.”

Volgens Verschueren zijn de tegenvallende prestaties dus niet te wijten aan de ingesteldheid van de spelers. “Ik volg de trainingen zelf op de voet en zie veel positieve dingen. De wil en de zin om het te doen zijn er zeker.”

Toch denkt het bestuur al vooruit, richting de wintermercato. “Ik wil niet in mijn kaarten laten kijken, maar er zal wel iets bewegen in januari.” Dat wil dan meteen zeggen dat een aantal spelers andere oorden zullen moeten opzoeken, want met een kern van 37 en 11 verhuurde spelers is de bewegingsruimte klein.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport , Michael Verschueren , RSC Anderlecht

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni