Vertrek van Peter Verbeke bij Anderlecht is officieel

63641481-rsca.jpg
© RSCA
| De club wenst zijn dank te betuigen aan Peter voor het geleverde werk van de afgelopen jaren.
© RSCA
| De club wenst zijn dank te betuigen aan Peter voor het geleverde werk van de afgelopen jaren.

Anderlecht heeft donderdag officieel een einde gemaakt aan de samenwerking met Peter Verbeke. Het nieuws werd de afgelopen dagen al door verschillende media naar buiten gebracht. Verbeke was de voorbije jaren achtereenvolgens Head of Sports en CEO van de Brusselse club.

De veertigjarige Verbeke ging in maart 2020 als Head of Sports aan de slag bij paars-wit. Sterke man Wouter Vandenhaute had hem overtuigd zijn job als Sports Manager bij AA Gent te laten vallen voor een opdracht in het Lotto Park. Eerder was hij ook Recruitment Coördinator bij Club Brugge. Bij Anderlecht was Verbeke aanvankelijk verantwoordelijk voor de scouting en rekrutering.

Hij bepaalde ook mee het sportieve beleid van de club. Met de hulp van coach Vincent Kompany haalde hij de voorbije jaren spelers als Lukas Nmecha, Joshua Zirkzee, Christian Kouamé en Sergio Gomez naar de club. De voorbije transferzomer, na het vertrek van Kompany, ging grotendeels de mist in. In december 2021 werd Verbeke de nieuwe CEO na het vertrek van Jos Donvil.

Virale infectie

Die functie voerde hij uit tot oktober vorig jaar. Toen moest Verbeke met een ernstige virale infectie het werk staken. Anderlecht besliste in november om de Deen Jesper Fredberg aan te stellen als nieuwe CEO Sports, Kenneth Bornauw werd de CEO Non-Sports.

Zodra Verbeke hersteld bleek, knoopte de club gesprekken aan met hem over zijn toekomst. Die gesprekken verliepen met wederzijds respect en constructief, aldus de betrokkenen, maar leverden geen akkoord op over een verdere samenwerking.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?