Verzot op petanque: Anderlecht droomt van boulodroom

© tvbrussel
30/08/2010
Zondag vond van het groot Anderlechts petanquetornooi plaats in Neerpede. Ondanks het slechte weer was de vierde editie een groot succes. Maar liefst 34 ploegen oftewel 102 Anderlechtenaren schreven zich in. De gemeente Anderlecht is dan ook van plan om verder te investeren in de sport.

Elke laatste zondag van de maand staat de wijk Neerpede helemaal in het teken van petanque. In ploegjes van drie kunnen Anderlechtenaren zich inschrijven voor een heus petanquetornooi.

"We zochten een multiculturele activiteit voor de wijk," zegt Leopold Lapage (SP.A), Vlaamse Schepen Anderlecht. "Iedereen kan petanque spelen, en het kost ook geen geld. Daarom hebben we voor deze sport gekozen."

Sinds enkele jaren is de gemeente Anderlecht met de bouw van petanquebanen begonnen waar zulke tornooien kunnen georganiseerd worden. Want daar was nood aan.

"Overal in de wijk waar er vraag naar is leggen we een petanquebaan aan," zegt Lapage. "Tot nu toe zijn er op veertig locaties in de gemeente al een of meerdere banen."

De gemeente Anderlecht droomt nu nog van een boulodroom om zo te kunnen deelnemen aan het WK petanque in 2018.

"Een boulodroom moet minimum acht overdekte pistes hebben," weet Lapage. "We voorzien er zelfs meer. We willen ook een cafetaria. Zo kunnen we onze kandidatuur stellen voor 208."

Kostenplaatje daarvan: 400.000 euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni