| (Archiefbeeld)

Vicekampioen Union laat geen spaander heel van Oostende

© Belga
17/10/2022

Vicekampioen Union Sint-Gillis heeft zondagavond de slotwedstrijd van de twaalfde speeldag in de Jupiler Pro League met 1-6 gewonnen op bezoek bij KV Oostende, dat aan bezinning toe is.

Met twee doelpunten in het eerste halfuur zette Dante Vanzeir de Brusselaars op rozen, Ross Sykes (63.) en Simon Adingra (78.) diepten in de tweede helft de voorsprong verder uit tot 0-4. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd lukte Thierry Ambrose nog de Oostendse eerredder, alvorens Victor Boniface en Cameron Puertas er diep in de blessuretijd met elk een doelpuntje nog 1-6 van maakten. De verplaatsing naar de Kust ligt Union wel, vorig seizoen werd het 1-7.

Voor Union was het reeds de vierde zege op rij in de Jupiler Pro League. Met 25 punten blijven ze op de vierde plaats. KV Oostende bengelt met elf punten en een vijftiende plaats maar net boven de degradatiestreep. Van hun laatste negen wedstrijden konden ze er welgeteld eentje winnen. Zes keer werd er verloren, tegen Cercle en Seraing sprokkelden de Kustboys telkens een punt.