VIDEO: RWDM met kampioenengeluk voorbij Akren Lessines

In een wedstrijd zonder echt grote kansen heeft RWDM tegen Akren Lessines toch de punten thuis weten houden. Een strafschopdoelpunt van Bova werd door de bezoekers uitgewist aan het begin van de tweede helft, maar Ngangue bezorgde de Molenbekenaren alsnog de overwinning.

De supporters van RWDM hadden vanavond in het Edmond Machtensstadion weinig om zich aan te verwarmen. Tegen het goed georganiseerde blok van Akren Lessines was er een penaltyfout op Bova nodig om de thuisploeg op voorsprong te brengen. Daarna viel er in de eerste helft nauwelijks nog iets te beleven. De slecht bespeelbare grasmat zat daar ongetwijfeld voor iets tussen.

Niets deed vermoeden dat de pauze beterschap zou brengen, maar een snelle tegengoal van Akren Lessines zorgde ervoor dat RWDM weer vol aan de bak moest. Met de steun van het publiek slaagde de thuisploeg er toch in om een hoger tempo te ontwikkelen. Tien minuten voor affluiten werd de leider in de competitie daar ook voor beloond.

Ngangue stond na een hoekschop van Bova op de goede plek om de bal voorbij doelman Chalon te jagen. Het is nog maar de tweede basisplaats van het seizoen voor de middenvelder, maar net als in de wedstrijd tegen La Louvière vorige week bekroont hij die opnieuw met een doelpunt. RWDM knokte zich dus met het nodige kampioenengeluk voorbij Twee Akren. Het kan daardoor weer wat punten uitlopen op rechtstreekse concurrent FC Luik dat morgen nog speelt tegen Sprimont.

Bekijk hieronder nog eens de goals uit de wedstrijd:

Anthony Bova maakte vanop de stip zijn twaalfde doelpunt van het seizoen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?