25/03/2018

De hoogtepunten van de wedstrijd tussen RWDM en Borgworm.

Geen feest in Molenbeek na de 2-1-zege tegen Borgworm. Want ook Luik won zijn wedstrijd. De Luikenaars klopten Olympic Charleroi met 4-1. Over twee weken kan RWDM de titel pakken in Charleroi.

RWDM startte fel. In de eerste vijf minuten waren er kansen voor Bova (twee keer) en Brouckaert. De Wawas stonden erbij en keken ernaar. Maar het verschroeiende begin kende geen vervolg. Het tempo zakte en Borgworm ving de leiders goed op.

De titelstress sloeg toe bij RWDM. Enkele jongens hadden duidelijk last van concentratieverlies en snakten naar de rust. Maar op zulke momenten is er nog altijd Anthony Bova. Zijn vrije trap in de laatste minuut van de eerste helft werd binnengekopt door Vincent Vandiepenbeeck.

In de tweede helft zakte het tempo. Borgworm kreeg zowaar een kans. Maar Sadin redde. Opnieuw was het Bova die de zowat 5000 supporters moest geruststellen. Hij krulde een vrije trap van net buiten de halve maan schitterend in de benedenhoek: 2-0. Lambrecth redde nog de eer voor Borgworm. Zeker niet de beste prestatie van RWDM. Maar de zege was oververdiend. Winst in Charleroi volstaat voor een tweede opeenvolgend titelfeest.