Op videobeelden is te zien hoe supporters van Anderlecht in het London Stadium met stoeltjes gooien naar de aanhang van West Ham. Er wordt ook een vuurpijl gegooid.

Vier agenten raken gewond bij supportersrellen tijdens West Ham/Anderlecht

© Belga
14/10/2022

Vier agenten zijn donderdagavond gewond geraakt bij supportersrellen op het einde van de Conference Leaguewedstrijd tussen het Engelse West Ham United en Anderlecht in Londen. Twee agenten moesten naar het ziekenhuis, zo meldt Sky Sports.

Op videobeelden is te zien hoe supporters van Anderlecht in het London Stadium met stoeltjes gooien naar de aanhang van West Ham. Er wordt ook een vuurpijl gegooid.

Agenten kwamen tussenbeide om te proberen de gemoederen te bedaren en daarbij werden verschillende mensen opgepakt, onder meer een supporter die een agent een gebroken pols zou hebben bezorgd.

Anderlecht reageerde via zijn woordvoerder Mathias Declercq die de feiten veroordeelde en beloofde de supporters aan te spreken. "Wij aanvaarden dit gedrag niet, niet in ons eigen stadion en niet op verplaatsing. We zullen de supporters hierover aanspreken en ook met UEFA zullen we dit bespreken. We willen ons bij West Ham verontschuldigen voor dit gedrag."

West Ham-coach David Moyes zei voor de camera dat het goed is dat Anderlecht het geweld veroordeelde. "Het is een goeie zaak dat de perswoordvoerder zijn verantwoordelijkheid neemt voor de club. Dit siert hen want het is een grote club. Ze willen hun eigen club beschermen en daar hebben ze gelijk in. De focus van iedereen verdwijnt wanneer er op een of andere manier problemen zijn met supporters. Mij interesseerde het niet want het is een van die dingen waar je niet over wil praten. Ik wil er niet meer aandacht aan schenken dan nodig is." Anderlecht-trainer Felice Mazzu ging na de match niet in op de feiten.

Anderlecht verloor het duel bij West Ham met 2-1 en staat met 4 op 12 derde in groep B. West Ham leidt met het maximum van de punten voor het Deense Silkeborg (6 punten), dat met 0-5 won bij het Roemeense FCSB, de rode lantaarn.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni