Vier nieuwe coronabesmettingen bij RSC Anderlecht

© Photonews
| Michel Vlap wordt donderdag opnieuw getest.
Updated: 23-09-2020 - 14:07

Anderlecht heeft vandaag bekendgemaakt dat doelman Timon Wellenreuther en middenvelder Peter Zulj maandag opnieuw een positieve coronatest hebben afgelegd. Ook spelers Hannes Delcroix en Lucas Lissens, die vandaag hun testuitslagen ontvingen, blijken besmet.

Alle besmette spelers blijven in quarantaine, net als Yari Verschaeren, Antonio Milic en James Lawrence. Michel Vlap wordt, conform het coronaprotocol van de Pro League, donderdag opnieuw getest. Bij een negatieve test kan hij vrijdag opnieuw aansluiten bij de groep. Hij testte eerder ook al twee maal positief. Als er minstens zeven spelers van één club tegelijk positief testen op het coronavirus mag de betrokken club om uitstel van de match vragen.

Daarnaast neemt Anderlecht nog extra veiligheidsmaatregelen. Het gebouw in Neerpede is gesloten, behalve voor personen uit testcategorie 1, die zeer frequent worden getest. De A-kern en de U21 en hun essentiële medewerkers zijn de enigen die toegelaten zijn. De jeugd, de vrouwenploegen en hun medewerkers mogen enkel de trainingsvelden betreden en moeten hiervoor de aangewezen route volgen. Het Lotto Park blijft deels open voor een deel van het personeel maar thuiswerk blijft de norm indien mogelijk. Het dragen van een masker is verplicht op alle sites en altijd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?