Vier speeldagen schorsing voor Murillo voor natrappen

© Belga
| (Archiefbeeld).

Het Disciplinair Comité van het Profvoetbal heeft dinsdagavond Anderlecht-verdediger Michael Amir Murillo veroordeeld tot vier speeldagen schorsing, waarvan één met uitstel, voor zijn trap tegen Union-speler Kaoru Mitoma. Een eerder uitgestelde schorsingsdag wordt ook effectief, goed voor vier effectieve schorsingsdagen. Murillo moet ook 3.500 euro boete betalen.

Murillo ontving zijn rode kaart zondag in de 87ste minuut, bij een 0-2 achterstand voor paars-wit. Na een klein duel liep Union-winger Mitoma weg van Murillo, die de Japanner langs achteren op de kuit trapte, nadat de bal al weg was. Volgens het bondsparket was er door de hoge intensiteit van de trap sprake van ernstig gemeen spel, ofwel "zuiver natrappen".

Tijdens de zitting van het Comité, dinsdagnamiddag, had Murillo uitleg gegeven over zijn tackle. Hij gaf toe dat die er slecht uitzag, maar dat het alleen zijn bedoeling om een tactische fout te maken. "Ik had zeker nooit de bedoeling om de tegenstander te kwetsen," excuseerde de Panamees zich. Samen met zijn advocaat had hij om twee effectieve en twee uitgestelde schorsingsdagen gevraagd.

Tweede schorsing

Het is de tweede schorsing van Murillo dit seizoen. In november 2021 had hij in de match tegen Oud-Heverlee Leuven ook al rood gekregen na een elleboogstoot. Die was toen gevolgd door drie speeldagen schorsing, met één uitgestelde match. Die match is nu dus effectief geworden.

Het is nog niet bekend of Anderlecht akkoord gaat met het vonnis. Als dat zo is, mist Murillo de match tegen landskampioen Club Brugge en de eerste drie matchen van het volgende seizoen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?