Vierde editie Zwembaddagen op 19 en 20 november

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
15/11/2011
De Brusselaar kampt met stress. Het loont dan ook de moeite om op 19 en 20 november eens binnen te springen op de Brusselse Zwembaddagen: onthaasten, in en langs het water.

"Onthaasting, zen, ontspanning: dat is de rode draad van deze Zwembaddagen," vertelt eindcoördinator Nele Arys van de VGC-Sportdienst. "Stress is een trend in onze maatschappij, alles moet alsmaar sneller. Daar spelen we op in, met naast het klassieke aanbod zaken als massages aan de zwembadkant en relaxatieoefeningen in het water. Het hele gezin moet er een leuke dag van kunnen maken."

Op zaterdag 19 november zetten de zwembaden van Sint-Gillis en Anderlecht (Ceria/Coovi) de deuren open, helemaal gratis. Een dag later is het de beurt aan Neder-Over-Heembeek, Laken en Sint-Pieters-Woluwe. De laatste twee vragen wel een toegangsprijs van twee euro, maar het loont de moeite, want het programma is heel uitgebreid: aquavolleybal, aquazumba, watergewenning, duik­initiatie en nog meer nats, plus 's morgens ook nog eens een ontbijt. "Het zwembad van Sint-Gillis staat dit jaar in de kijker. Dat betekent dat daar het aanbod nog net iets uitgebreider is. Tussen 9 en 16 uur staan daar zaterdag maar liefst veertien activiteiten in en om het water op het programma. En mascotte Karel de Krokodil loopt er rond."

Deze editie van de Zwembaddagen is de vierde in deze vorm. De vorige edities waren een groot succes. "Vorig jaar stond het zwembad van Sint-Pieters-Woluwe in de kijker, en om twaalf uur zat alles er al vol. Ook andere zwembaden zaten snel aan hun maximum. Voor deze editie hopen we natuurlijk van hetzelfde. We verwachten alvast drieduizend deelnemers. Als de mensen een leuke dag hebben gehad, zijn de Zwembaddagen geslaagd," zegt Arys.

Iedereen is welkom; deelnemers mogen zeker hun badmuts niet vergeten en kinderen onder de acht moeten vergezeld worden door een volwassene. De baden zijn ook toegankelijk voor mensen met een handicap. In de verschillende zwembaden zal informatie beschikbaar zijn over de zwemmogelijkheden in de hoofdstad: het doel van dit evenement is regelmaat brengen in het zwembadbezoek. "We willen inderdaad dat de mensen naar het zwembad blijven gaan."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni