Eén van de toekomstige Ukkelse ereburgers wordt Tom Boon, die bij de Ukkelse club Racing speelt.

Vijf Red Lions worden ereburger van Ukkel

TDN
© BRUZZ
24/12/2018

Vijf hockeyers die met de Red Lions de wereldtitel veroverden in India, zullen in februari 2019 benoemd worden tot ereburger van Ukkel. Dat heeft het schepencollege van burgemeester Boris Dilliès (MR) beslist.

Onder de vijf spelers vinden we de rasechte Ukkelaar Simon Gougnard, maar ook Cédric Charlier, Tom Boon, Victor Wegnez en Augustin Meurmans. Zij spelen allemaal voor de Belgische topclub Racing, ook we gekend als de Ukkelse Ratten.

Het vijftal kroonde zich twee weken geleden voor het eerst tot wereldkampioen in India, door Nederland na strafschoppen te verslaan in de finale. Nadien wachtte een warm onthaal op de Brusselse Grote Markt. Afgelopen weekend werden de Red Lions boven de Rode Duivels verkozen tot Ploeg van het Jaar.

"Het is niet meer dan normaal dat we hun overwinning vieren. Zoveel jonge hockeyspelers hebben met ogen open gekeken naar deze talentrijke spelers", zegt Ukkels burgemeester Dilliès maandag in La Capitale. Hij hoopt de vijf spelers met Ukkelse connectie in februari op het gemeentehuis te kunnen ontvangen.

Ukkel ziet zichzelf als de hoofdstad van het hockey. Dat heeft niet alleen te maken met de topspelers die er ontspruiten, maar ook met de Belgische traditieclubs op Ukkelse bodem. Ukkel Sport, Léopold, Racing en Wellington zijn ronkende namen in internationale kringen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ukkel , Sport , Red Lions , Boris Dilliès , Racing Hockey Club , Tom Boon , Simon Gougnard , Cedric Charlier , Victor Wagnez , Augustin Meurmans

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni