Vijfde overwinning op rij voor FC Brussels

© tvbrussel
17/04/2011
FC Brussels kan opnieuw wat geruster ademhalen na een 2-0 overwinning tegen FC Dender, de zesde in de stand. De club lijkt weg te geraken uit de kelder van tweede klasse.

Trainer Michel Dewolf had nochtans hoofdbrekens voor de match. Door een aantal schorsingen en blessures moest hij aan het puzzelen slaan. Maar liefst zes vaste waarden ontbraken op het spelersblad.

Daar was in het begin van de partij weinig van te merken. Brussels startte offensief, met kansen voor Bergonsi en Siani. Na dat sterke begin verwaterde het spel, tot Bergonsi op slag van rust een penalty wist te versieren. Siani zette de elfmeter feilloos om, Brussels mocht gaan rusten met een 1-0 voorsprong.

Na de pauze ging Brussels op zijn elan door. Dertien minuten ver in de tweede helft vond Aoulad, op aangeven van Bergonsi, een gaatje in de Denderse defensie: 2-0.

Net voor affluiten pakte Gundogan nog een domme tweede gele kaart door een te snel genomen vrije trap. De vijfde overwinning op rij van Brussels kwam echter niet meer in gevaar.