Vincent Kompany wil ook terugmatch tegen Laçi winnen

© Belga
12/08/2021

RSC Anderlecht staat al met één voet in de play-off-ronde van de Conference League. Donderdag (20u00) begint het met een geruststellende 3-0 voorsprong uit de heenmatch aan de terugwedstrijd tegen het Albanese Laçi. Toch wil Vincent Kompany niet met de handrem op spelen.

"We zijn naar Albanië getrokken om een goed resultaat te halen en daar zijn we in geslaagd. Dat willen we gewoon opnieuw doen", vertelde de Anderlecht-coach woensdag. "We hebben een druk programma, maar dat neemt niet weg dat we er alles aan moeten doen om deze wedstrijd te winnen."

"Wel moeten we er over waken dat we bepaalde jongens beschikbaar houden voor de lange termijn. Ik wil niets forceren. We moeten vooral voorzichtig zijn met spelers die niet veel voorbereiding hebben gehad, zoals Zirkzee. Het is belangrijk dat Joshua een hele week kan trainen om klaar te zijn voor een wedstrijd. Gelukkig is het ongemak dat hij vrijdag voelde, niet erg."

Middenvelder Kristoffer Olsson vraagt geen rust. "Ik heb zin om alle matchen te spelen. Het is natuurlijk de coach die beslist over de opstelling, maar ik ben gekomen om zoveel mogelijk te spelen. Mijn integratie in de groep is goed verlopen en ik voel me steeds beter worden. Ik ben zeker nog geen 100 procent fit, maar ik kom er wel dichterbij."

De Zweed legde ook uit waarom hij deze zomer voor RSC Anderlecht koos. "Ik was op zoek naar iets nieuws en dan kwam deze grote club aankloppen. Ik weet dat de club op zoek is naar nieuwe successen en ik heb het gevoel dat we in een positieve evolutie zitten. 'The only way is up', en daar wil ik deel van uitmaken."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni