Supporters van RWDM in de tribune van het Edmond Machtensstadion

| Supporters van RWDM in de tribune van het Edmond Machtensstadion (archiefbeeld).

In hun openingswedstrijd van de nieuwe voetbaljaargang in de Challenger Pro League hielden Virton en RWDM elkaar vrijdagavond op 1-1. Lommel ging dan weer winnen met1-4 bij promovendus Dender.

De toeschouwers in het Stade Yvan Georges in Virton leken lange tijd geen goals te mogen aanschouwen. Souleymane Anne kreeg in de eerste helft enkele goede kansen om de score te openen, maar de doelman van RWDM, Theo Defourny, stond pal. Na de pauze namen de Molenbekenaren lichtjes de bovenhand zonder afstand te kunnen nemen van het team uit de provincie Luxemburg.

In de slotfase kreeg Anne (87.) alsnog loon naar werken door een elfmeter te verzilveren. Hij leek zich op die manier tot matchwinnaar te kronen bij de thuisploeg, tot Mickael Biron (90.+3) daar in extremis anders over besliste.

In Dender tegen Lommel, wezen Rafik Belghali (12.) en Caio Roque (15.) de Lommelse bezoekers de weg met twee vroege treffers, maar gewezen Union-aanvaller Nicolas Rajsel (20.) milderde al snel.

Een rechtstreekse rode kaart voor Kobe Cools en een penaltyfout halverwege de tweede helft fnuikten de hoop van de Oost-Vlamingen op een remonte.Caue Vinicius (68.) zette de strafschop om en bracht de marge opnieuw op twee doelpunten verschil. In blessuretijd plaatste ook Nassim Chadli (90.+3) zijn naam nog op het scorebord.