Visumproblemen houden Brusselse van WK jiujitsu

© BRUZZ
| Een ontgoochelde Amal Amjahid verwoordde haar ontgoocheling op Facebook. "We begrijpen deze beslissing niet. Mijn schoonvader is een integer persoon die nooit in aanraking kwam met het gerecht."

Amal Amjahid zal deze week niet deelnemen aan het WK jiujitsu in de Verenigde Staten. Haar schoonvader en coach Khalid Houry werd omwille van visumproblemen van het vliegtuig gehaald dat hen naar Los Angeles moest brengen. “Alle papieren waren nochtans in orde”, zegt Amjahid (22) aan de RTBF.

Amal Amjahid moet het WK jiujitsu in de VS ongewild laten schieten. De Brusselse sportvrouw van 2017 plaatste zich vorig jaar voor dat tornooi, maar kan door visumproblemen niet afreizen naar Long Beach waar de kampen plaatsvinden.

‘Geen enkele uitleg gekregen’

Samen met haar schoonvader en coach Khalid Houry zou Amjahid naar Los Angeles vliegen vanuit Londen. “Alle papieren waren in orde, maar toch werden we van het toestel gehaald voor het kon opstijgen. Er werd ons verteld dat er probleem was met de ESTA (Electronic System for Travel Authorization, red). van mijn schoonvader”, verklaarde een ontgoochelde Amjahid aan BX1.

“Hij is een integer persoon en is al vaker naar de VS afgereisd”, zegt Amal aan RTBF. “Het voelde aan alsof hij een bedreiging vormt voor het land. Uiteraard voelen wij ons hierdoor gediscrimineerd, vooral omdat we hier geen enkele uitleg voor kregen.”

De Belgische ambassade probeerde nog een oplossing te zoeken voor het probleem, maar tevergeefs.

Op haar Facebookpagina heeft Amjahid al haar ontgoocheling geuit:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?