Wie een abonnement neemt voor de wedstrijden van RWDM, moet een foto uploaden

| RWDM-supporters in het Machtensstadion.

De nederlaag van vorige week in Virton is niet lang in de kleren blijven hangen. Molenbeek kon tegen Geel rekenen op een sublieme Bova. De aalvlugge flankspeler had een begenadigde dag. Hij scoorde twee keer en zorgde voor een assist. Het werd 4-1 in het Machtensstadion.

Molenbeek liet van in het begin merken dat er weinig te rapen zou zijn voor Geel. Na een dik kwartier werd Bova door Celestine in de rug van de Geelse verdediging gestuurd. Bova wipte de bal over de bezoekende goalie, Mbuba volgde uitstekend en werkte de bal in doel. Het was de eerste van het seizoen voor de topschutter van vorig jaar.

Brouckaert op de goede plaats

Op het half uur bleef de bal na een vrije trap van Bova rond het penaltypunt hangen. Brouckaert profiteerde en knalde de 2-0 tegen de touwen.

Dat leek ook de ruststand te worden, tot El Ansri aan het dribbelen ging. Het jeugdproduct van Lierse werd foutief afgestopt door Brouckaert. Strafschop en Martin-Suarez gaf Sadin het nakijken.

Bova op de slof

RWDM zette zijn dominantie pas een kwartier voor tijd helemaal in de verf. Bova draaide zijn eerste knap in doel vanop de rand van de zestien meter. Zijn goal tien minuten later was minstens even mooi. Binst zette goed druk waardoor de bal hoog de lucht in schoot. Bova wapende z'n schot en nam het leer heerlijk op de slof. 4-1.

De thuisfans genoten ervan. RWDM bewees dat het ook in de eerste amateurklasse met ruime cijfers kan winnen.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport, Sporting Flagey, Voetbal, RWDM, Geel

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni