Voetbal tijdens de derde helft: Waar?

Michaël Bellon
© Brussel Deze Week
09/02/2012
Op café gaat de aandacht tegenwoordig vooral naar drinken, eten, praten en niet-roken, maar er zijn in Brussel ook nog kroegen waar tijdens de derde helft gevoetbald kan worden. Een kort overzicht van cafés waar u kunt aanschuiven aan de voetbaltafel.

De grootste kans om in een handomdraai wat goaltjes te maken is er natuurlijk in de studentencafés. Zo hebben de cafés Confrater, Draftsbar en Luigi's, die nauwelijks honderd meter van elkaar liggen op de Generaal Jacqueslaan bij de VUB-campus, allemaal een voetbaltafel. Ook op de campus van de UCL wordt er gekickerd: Manhattan Café op het Carnoyplein heeft naast een snooker en een paar televisies ook een voetbaltafel in huis. In café The Student in de Paleizenstraat bij Sint-Lukas ontvangen de Griekse uitbater Apostolos en zijn vrouw Thérèse studenten die hun boterhammen opeten bij een grenadine of een Royco Minute Soup, maar ook stoom kunnen aflaten dankzij de sjotterkes.

Binnen de Vijfhoek (let op, deze lijst is niet exhaustief) kun je voetballen in de Coaster in de Rijkeklarenstraat. Dat is geen puur studentencafé, maar het jonge, rumoerige volkje is er toch veruit in de meerderheid. Hetzelfde geldt voor Le Cobra Jaune aan de Zuidlaan bij het Zuidstation. Ook deze plek is veel studenten welbekend om de feestjes die er gehouden worden, maar er staat ook een voetbaltafel. Voorts signaleren we de kickertafel in het culturele (en veel rustigere) café Pianococktail annex eethuis Marmite in de Hoogstraat.

En dan zijn er natuurlijk de cafés die élke sport een warm hart toedragen. Zo is The Old Inn in Washingtonstraat bij de Louiza­laan een internationaal sportcafé, waar Brusselse rugby- en voetbalclubs thuis zijn en waar veel naar sport op televisie wordt gekeken. Wat de cafésporten betreft staan er een dartbord, speelkasten en een kickertafel ter beschikking. De symbiose van dartborden, speelkasten, biljarts en voetbal­tafels treft men ook aan in Le Montmartre aan het Klein Zwitserlandplein in Elsene (artikel hiernaast), de perfecte kruising tussen een volkscafé en een kroeg waar ook hippe studenten komen. Een plek met geschiedenis trouwens, want hier zit al bijna honderd jaar een café.
Op café gaat de aandacht tegenwoordig vooral naar drinken, eten, praten en niet-roken, maar er zijn in Brussel ook nog kroegen waar tijdens de derde helft gevoetbald kan worden. Een kort overzicht van cafés waar u kunt aanschuiven aan de voetbaltafel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni