Voetbalabonnementen vliegen de deur uit

© FM Brussel
27/06/2008
De Belg houdt van voetbal en van zijn club, zo blijkt uit de abonnementenverkoop bij de clubs uit hoogste klasse. Zeven weken voor de start van het nieuwe seizoen zitten een aantal clubs al aan hun maximum.

Landskampioen Standard verkocht al bijna 21.000 abonnementen en voerde een stop in om te vermijden dat er tijdens het seizoen geen losse tickets meer verkocht kunnen worden. Hetzelfde verhaal bij vice-kampioen Sporting Anderlecht, waar er al 23.000 abonnementen over de toonbank gingen. Club Brugge verkocht al tien procent meer abonnementen dan vorig seizoen. Ook bij onder meer Racing Genk, AA Gent en KV Mechelen kunnen ze de verkoop van de abonnementen amper volgen.

Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck klaagt al langer aan dat de voetbalstadions te klein worden door het stijgende aantal supporters dat zijn club bij elke thuismatch aan het werk wil zien. "Het Belgisch voetbal heeft één enorme handicap ten opzichte van andere landen, en die situeert zich op het niveau van infrastructuur. Ik hoop dat de kandidatuur voor de wereldbeker 2018 en het dossier dat Alain Cortois moet inleveren voor december 2010 ervoor kunnen zorgen dat er minimaal in zes steden een stadion gebouwd zal worden dat voldoet aan de vereisten van het moderne voetbal."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni