Het 'Glazen Huis' kleurde de voorbije 20 jaar het straatbeeld in Laken.

Voetbalbond verhuist uit Brussel

TDN
© BRUZZ
17/10/2018
Updated: 17/10/2018 12.30u

‘Het Glazen Huis’ op de Houba de Strooperlaan is sinds 1989 het hoofdkwartier van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), maar het iconische gebouw zal verkocht worden. De voetbalbond zal zijn hele werking naar Tubeke verhuizen.

Dat maakte Peter Bossaert, kersvers CEO van de KBVB, woensdag bekend in het Belgian Football Center in Tubeke.

De voetbalbond werkt op dit moment vanuit twee locaties. In Brussel staat vlakbij het Koning Boudewijnstadion het bondsgebouw. In dit 'Glazen Huis', al wat verouderd, is vooral de administratie actief.

Enkele jaren geleden opende de KBVB in Tubeke ook het Belgian Football Center, waar vooral sportief gewerkt wordt. De verschillende nationale ploegen hebben er onder meer hun uitvalsbasis. De KBVB zal in de toekomst alles centraliseren in Tubeke.

Termijn van twee jaar

"We zullen een nieuw bondsgebouw neerpoten in Tubeke. Het oude wordt verkocht", vertelde Bossaert. Het complex in de Waals-Brabantse gemeente krijgt er vier nieuwe velden bij en ook de wielerbond wilt vanop dezelfde site werken.

Bossaert heeft voorlopig geen strakke termijn voor ogen. "We willen onze plannen zo snel mogelijk uitvoeren. Vergunningen en soortgelijke zaken moeten aangevraagd worden, maar laten we zeggen dat we op ongeveer twee jaar mikken."

Overmijdelijke verhuis

Dat de voetbalbond de Houba De Strooperlaan op langere termijn zou moeten verlaten, was onvermijdelijk. De KBVB is eigenaar van het Glazen Huis, maar niet van de volledige grond waarop het bondsgebouw staat.

De parking is in handen van Brussel-Stad. In het kader van NEO voorziet het stadsbestuur op de plaats waar het bondsgebouw staat nieuwe sportinfrastructuur. Zo moet er een nieuwe atletiekpiste komen, waardoor de verhuis onoverkomelijk was.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken , Sport , Glazen Huis , voetbalbond , KBVB , Peter Bossaerts

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni