Voetbalbond zegt contract Boudewijnstadion op

© FM Brussel
26/05/2006
Enkele maanden geleden liet de Koninklijke Belgische Voetbalbond al weten dat er geen wedstrijden van de Rode Duivels meer gespeeld zouden worden in het Koning Boudewijnstadion. De voetbalbond zegt het contract met de stad Brussel over het stadion nu ook definitief op.

Over de veiligheid van het Koning Boudewijnstadion op de Heizel in Brussel is de laatste maanden al heel wat te doen geweest. Het ministerie van Binnenlandse Zaken besliste onlangs dat op de hoofdtribune van het stadion slechts 3.800 toeschouwers toegelaten mogen worden in plaats van 10.000 mensen.

De Belgische voetbalbond heeft nu beslist om het contract met de stad Brussel, eigenaar van het Boudewijnstadion, op te zeggen. "Er was een oplossing gevonden samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken om het aantal toch nog op te trekken naar 8.400 mensen, maar de stad Brussel heeft dat uiteindelijk niet toegestaan. En dan konden we niet anders dan het contract met de stad Brussel te verbreken," aldus Nicolas Cornu van de voetbalbond.

Alternatieven om de wedstrijden van de Rode Duivels te organiseren zijn er volgens Cornu voldoende. "Kijk maar naar het voorbeeld van vorige week toen we een wedstrijd gespeeld hebben in Genk met toch een vol stadion. In het verleden hebben we ook al andere wedstrijden in verschillende stadions in het land gespeeld, er zijn dus alternatieven. Natuurlijk hadden we liever een nationaal stadion gehad in Brussel dat centraal gelegen is. We hopen nog steeds dat dat nog kan. Maar in de huidige omstandigheden zal er de komende maanden niet meer in het Koning Boudewijnstadion gespeeld worden."

De stad Brussel laat momenteel een studie uitvoeren over de verschillende toekomstmogelijkheden voor het stadion. Het stadsbestuur diende eerder ook een klacht in tegen het ministerie van Binnenlandse Zaken omdat het te strenge regels zou opleggen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni