Januari 2020: Wouter Vandenhaute (links), toen nog extern adviseur van Karel Van Eetvelt (rechts), CEO van RSC Anderlecht
© PhotoNews | Januari 2020: Wouter Vandenhaute (links), toen nog extern adviseur van Karel Van Eetvelt, CEO van RSC Anderlecht (rechts.)

Voetbalclub Anderlecht kan 4000 tot 5000 fans toelaten: 'Een opluchting'

LG
© BRUZZ
24/06/2020

De Veiligheidsraad heeft vandaag aangekondigd dat voetbalclubs vanaf augustus meer dan 800 fans mogen ontvangen. Karel Van Eetvelt, CEO van Anderlecht, reageert op Sporza opgelucht.

"We schatten op dit moment dat we als club snel een vijfde of een kwart van het normale aantal supporters kunnen toelaten. Voor Anderlecht betekent dat 4.000-5.000 fans", stelt CEO van de Anderlechtse voetbalclub op de sportwebsite van de VRT. De beslissing van de veiligheidsraad is voor hem dus zeer welgekomen.

Volgens hem zal de situatie wel veel creativiteit vragen van de clubs, aangezien social distancing en bubbels gerespecteerd moeten worden. "We werken aan een algemeen protocol en elke club kan dat dan aanpassen aan zijn specifieke omstandigheden, want niet iedereen speelt in hetzelfde stadion natuurlijk."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, Voetbal, Karel Van Eetvelt, RSCA

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni