Voetbalclub Anderlecht wint Beker van België

© tvbrussel
18/05/2008
Anderlecht heeft zondagavond voor de negende keer de Beker van België gewonnen. Paars-wit won met 2-3 van AA Gent in het Koning Boudewijnstadion. De overwinning werd na de wedstrijd uitgebreid gevierd. Daarbij werden zeven voetbalsupporters opgepakt.

Na amper acht minuten stond de teller al op 1-1, en ook de rest van de wedstrijd werd een waar spektakel. Foley en Olufade scoorden voor AA Gent, terwijl Polak, Boussoufa en Gillet de doelpunten voor RSC Anderlecht maakten. Ze bezorgden hun ploeg zo zijn negende Beker van België.

'Geslaagd seizoen'
In de competitie pakte Anderlecht de tweede plaats, en dus heeft de ploeg ook een ticket voor de voorrondes van de Champions League op zak. Met ook de Beker van België op zak sluit de club, die dit jaar zijn honderdjarig bestaan viert, het seizoen in schoonheid af. Trainer Ariël Jacobs spreekt van een geslaagd seizoen. "Ik laat het aan andere mensen over om de balans op te maken, maar als je vanuit een moeilijke en verloren positie toch nog de tweede plaats kunt behalen én de Beker van België wint, dan mag je toch van een geslaagd seizoen spreken."

Door de bekerwinst van Anderlecht is Club Brugge rechtstreeks geplaatst voor de UEFA Cup. AA Gent moet de laatste voorronde spelen.

Feestgedruis
De overwinning werd uitgebreid gevierd door de vele supporters van Anderlecht. Voor een aantal van hen eindigde het feest op het politiekantoor.

De Brusselse politie pakte voor en na de bekerfinale zeven voetbalsupporters op. Twee van hen zijn aangehouden voor het toebrengen van slagen en verwondingen, twee anderen werden gearresteerd wegens openbare dronkenschap en nog twee andere supporters werden aangehouden omdat ze Bengaals vuur afstaken. Eén supporter werd aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.

In het totaal woonden meer dan 45.000 supporters de wedstrijd in het Koning Boudewijnstadion bij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni