Voetballertjes trekken rode kaart tegen racisme

© tvbrussel
28/08/2005
In Sint-Joost-ten-Node heeft een voetbaltornooi tegen racisme zaterdag 48 Brusselse jeugdploegen samengebracht. De aanleiding was een voetbalmatch tussen Maccabi en FC Haren van vorig jaar. Een aantal spelers van FC Haren had zich toen nogal racistisch gedragen.

Vorig jaar hadden spelers van FC Haren anti-semitische scheldwoorden geroepen bij een match tegen Maccabi, een ploeg met enkele joodse spelers. En dat kon niet door de beugel, vonden velen. Daarom speelden zaterdag 48 Brusselse jeugdploegen een voetaltornooi voor tolerantie, fairplay en respect op het voetbalveld.

Voor de bondscoach Aimé Antheunis is de nationale ploeg een goed voorbeeld van hoe het wel kan. "Vincent Kompany, licht gekleurd, is het voorbeeld aan de jeugd dat ze ook de top kunnen bereiken, dat er geen rem op staat, ongeacht de kleur."

De actie is een initiatief van de Cocof, de Franstalige gemeenschapscommissie. Maar ook het Centrum voor Gelijkheid van Kansen steunt het tornooi. Naast de wedstrijdjes leren de voetballers via spelletjes over fairplay en tolerantie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni