De Rode Duivels groeten de supporters na de vriendschappelijke wedstrijd tegen Costa Rica als voorbereiding op het WK in Rusland

| Volgens de Britse openbare omroep zullen de Belgische fans het luidste juichen op het einde van het WK: België wint.

De BBC heeft, na de analyse van heel wat statistieken en historische patronen, zijn voorspelling voor het nakende WK klaar. Volgens de Britse publieke omroep mogen de Rode Duivels op 15 juli de beker in Moskou in de lucht tillen.

Om het WK te winnen is een land best reekshoofd, zo analyseerde de BBC. De laatste keer dat een niet-reekshoofd aan het langste eind trok was in 1986, toen Argentinië in Mexico won. 24 van de 32 landen kunnen dus al geschrapt worden, en alleen de reekshoofden blijven over: Frankrijk, Duitsland, Brazilië, Portugal, Argentinië, Polen, Rusland en België.

Omdat ook het gastland (Rusland) en teams met een mindere defensie (Polen slikte als enige gemiddeld meer dan een tegengoal per match in de kwalificaties), zelden winnen, vallen ook deze landen af. Ook Brazilië en Argentinië zullen volgens de BBC weinig potten breken in Rusland, want toernooien in Europa worden haast altijd door Europese landen gewonnen.

Les Bleus?

De BBC houdt zo vier favorieten over: Frankrijk, Duitsland, Portugal en België. Maar omdat - zo meent de Britse publieke omroep althans - Portugal, in tegenstelling tot Duitsland (Manuel Neuer), Frankrijk (Hugo Lloris) en de Rode Duivels (Thibaut Courtois), met Rui Patricio geen sluitstuk van wereldniveau in de rangen telt, valt de Europese kampioen af.

Frankrijk zal het ook niet halen, want de Fransen hebben te weinig ervaring. De BBC berekende immers dat het gemiddelde aantal caps bij 'Les Bleus' merkbaar lager ligt dan bij de twee concurrenten.

Finale Duitsland-België

Duitsland en België blijven zo in de running voor de trofee. De Mannschaft lijkt favoriet om zichzelf op te volgen, ware het niet dat titelverdedigers het traditioneel knap lastig hebben. Alleen in een ver verleden slaagden Italië (1934 en 1938) en Brazilië (1958 en 1962) erin zichzelf op te volgen.

Voor de BBC is het dus zonneklaar: Eden Hazard steekt als Belgische captain na de WK-finale op 15 juli de wereldbekertrofee in de lucht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, wk 2018, Rode Duivels, Voetbal

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni