| Stroeykens en Hazard proberen de bal te veroveren.

Vooral Anderlecht tevreden na gelijkspel in topper tegen AA Gent

12/11/2023

AA Gent en RSC Anderlecht zijn elk een puntje rijker na hun ontmoeting op de veertiende speeldag van de Jupiler Pro League. Beide ploegen konden hun goede vorm uit de laatste weken tegen elkaar echter niet etaleren en zorgden voor een wedstrijd zonder al te veel hoogtepunten: 1-1.

De laatste Anderlechtse zege tegen Gent dateert van 11 november 2018. Bijna dag op dag vijf jaar later toonden de Brusselaars opnieuw dat ze maar weinig vat hebben op de Buffalo's. De thuisploeg was in vele opzichten immers de beste op het veld. Het was dominant, maar puurde uit zijn overwicht wel weinig kansen.

Ook Anderlecht speelde offensief weinig klaar. Tegen het einde van de eerste helft opende Gent uit het niets de score. Een afgeweken schot van Matisse Samoise (38.) viel over doelman Kasper Schmeichel in het doel. Aan de overzijde van het veld rekende Anderlecht zich gelukkig nadat Gent-verdediger Tsuyoshi Watanabe Thorgan Hazard neerhaalde in het strafschopgebied. Kasper Dolberg (45.+4) zette de elfmeter beheerst om. De Deense spits scoorde al voor de zevende wedstrijd op rij.

Na de rust hadden beide ploegen nog weinig aan het verhaal toe te voegen. Op enkele afstandschoten en wat gemene overtredingen na, had de tweede periode weinig om het lijf. In de allerlaatste minuut deed Sven Kums het stadion nog even de adem inhouden, maar zijn volley verdween naast het doel.

De stand blijft zoals hij was. Anderlecht (28 punten) is tweede achter Union, Gent (27) is derde.