Sport nicolas Meeus

Voorbeschouwing rugby België-Nederland: Feest aan de Heizel

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
17/02/2016

De Derby der Lage Landen, dat is spektakel. De rugbymatch tussen onze Zwarte Duivels en hun Nederlandse rivalen zal komende zaterdag niet enkel op het veld maar ook daarnaast heel wat te bieden hebben.

België is momenteel de fiere leider in poule 1B van de European Nations Cup. Met 28 verzamelde punten – zes overwinningen en één nederlaag – zijn onze Zwarte Duivels goed op weg om terug te keren naar poule 1A. Maar de buit is nog niet binnen, dus moet zaterdag gewonnen worden van de Nederlanders. Indien onze rugbymannen dat doen, dwingen ze de promotie naar poule 1A af. Daarvoor zullen ze alle steun kunnen gebruiken op de Kleine Heizel, en die belooft zaterdag aanwezig te zullen zijn.

De wedstrijd wordt om vijftien uur op gang getrapt (de deuren gaan open om half twee) en omstreeks half vijf zal bekend zijn wie de overwinning op zak heeft gestoken. Voor en na de match zullen de (maximaal 4.500) supporters heel wat kunnen beleven. Er zullen gadgets uitgedeeld worden, tijdens de rust zal er animatie op het veld zijn, supporters zullen kunnen meten wie het hardst tegen een rugbybal kan schieten, enzovoort. De Belgische rugbybond heeft een evenementenbureau onder de arm genomen en zij zullen ervoor zorgen dat het een groot feest wordt.

Held van de dag
Een van de hoogtepunten van het ‘festival’ wordt ongetwijfeld de viering van de held van de dag, die omstreeks achttien uur van start zal gaan. De held en zijn ploegmaats zullen nog tot 21 uur gevierd worden. Daar zal onder meer een dj voor zorgen met de nodige beats. Het is de ambitie van de Belgische rugbybond om van elke thuiswedstrijd van onze Zwarte Duivels een groots feest te maken.

Deze match is een van de weinige gelegenheden om onze Zwarte Duivels de komende tijd aan het werk te zien. Hun volgende matchen spelen ze namelijk in Moldavië (op 12 maart) en in Polen (op 19 maart). Indien u zaterdag niet aanwezig kunt zijn, kunt u uw rugbyhonger zondag nog stillen tijdens de Brusselse derby Kituro – Bosvoorde, die om 15 uur van start zal gaan in Schaarbeek.

Meer informatie over tickets vindt u op
www.fbrb.events

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni