Voorstelling Arnesen bij Anderlecht: 'Nieuwe trainer is prioriteit'

© RSC Anderlecht
| Arnesen vroeger (links), als speler van RSC Anderlecht, en nu (rechts).

Voor Frank Arnesen is het donderdag zijn eerste werkdag als nieuwe technisch directeur van RSC Anderlecht. Een opvolger aanstellen voor de half december ontslagen Hein Vanhaezebrouck wordt zijn absolute prioriteit, zo vertelde de Deen bij zijn voorstelling in het Vanden Stockstadion.

"Ik heb er al met Mike (Michael Verschueren, red) over samengezeten. Het vinden van een nieuwe coach is onze eerste prioriteit. Daar zijn we heel hard mee bezig. Maar jullie moeten mij ook wat tijd gunnen want het is pas mijn eerste dag", lachte Arnesen.

Manager Verschueren, die Arnesen donderdag flankeerde in de perszaal van het Astridpark, schetste daarop het profiel waar Arnesen naar op zoek moet. "We willen iemand die heel dynamisch is, in de strategie van de club gelooft en hard wil inzetten op de jeugd. Hij moet ook aansluiten bij de stijl van het huis. Wij spelen geen kick and rush voetbal. En hij moet in de snel veranderende wereld weten hoe op een correcte manier te communiceren met jullie (media, red.), de spelers en de staf."

Op 7 januari vertrekt Anderlecht op winterstage naar het Spaanse Murcia. Ter plaatse wil Arnesen de tijd nemen om de spelerskern te leren kennen en door te lichten. "Het zou niet professioneel zijn als ik nu al zou zeggen dat ik de spelers door en door ken. Op de stage zullen we 24 uur per dag samen zijn. Dat vormt een geweldige kans om dan die analyse te maken."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?