'Iedereen ziet Union (foto) als favoriet.'

Vooruitblik op de Brusselse derby: 'Voor Anderlecht is het seizoen al om zeep'

CD
© BRUZZ
07/01/2023

De Brusselse derby tussen Anderlecht en Union zondag belooft vuurwerk in het Lotto Park. RUSG versloeg de paars-witte buren nu al vijfmaal op rij in de competitie en wil die reeks al te graag voortzetten. RSCA hoopt de derby eindelijk eens winnend af te sluiten. Wat kunnen we verwachten? We vroegen het aan Anderlechtsupporter en panellid van Radio Radzinski Reinout Vander Hulst.

Wat staat er op het spel?

Naar mijn gevoel ziet iedereen Union als favoriet. Dat is totaal het tegenovergestelde van hoe het altijd was in het Brussels voetbal. De laatste vijf derby's waren allemaal nederlagen voor Anderlecht. Als ze deze keer opnieuw verliezen, zal het nogmaals pijnlijk duidelijk worden voor de Anderlechtsupporters dat ze niet meer de grote club zijn.

Je merkt ook onder de supporters dat het belang van de Brusselse derby groter wordt. Vroeger had de Anderlechtsupporter meer sympathie voor het kleine Union. Maar nu is Union echt een volwaardige concurrent in het Brussels voetbal. De club doet nog mee voor de titel, Anderlecht niet. De rollen zijn echt omgedraaid.

Wat moet Anderlecht doen om erbovenop te raken?

Dit seizoen is echt om zeep en Anderlecht zal er niet meer bovenop raken. Op langere termijn kan dat wel, maar dan moeten er veranderingen komen. Ik denk bijvoorbeeld dat de voorzitter niet de man op de juiste plaats is.

Anderlecht moet volgend seizoen ook nieuwe spelers aantrekken. Sommige stemmen zeggen dat dat nu al moet gebeuren, maar ik denk dat dat nu niet meer genoeg zal opleveren. De club staat op de elfde plaats, dus het is te laat voor transfers.

In elk geval moeten er dingen veranderen. Het gaat de laatste tien jaar slecht met de club, maar vorig seizoen kregen we weer wat hoop onder Kompany. Dit seizoen is echt dramatisch. De andere Brusselse clubs zitten in een opwaartse trend en wij in een neerwaartse spiraal.

Wie gaat winnen?

Ik denk dat iedereen ervan uitgaat dat Union gaat winnen, maar voetbal is zo onvoorspelbaar. Voetbaltechnisch denk ik dat Anderlecht kan winnen. Ik zeg niet dat Anderlecht gaat winnen, maar ik ben niet volledig hopeloos.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni