Voorzitter van voetbalclub Leopold Ukkel dreigt met ontslag

© tvbrussel
17/09/2008
Jacques Maricq dreigt ontslag te nemen als voorzitter van voetbalclub Leopold Ukkel. Na meer dan 45 jaar aan het hoofd van de oudste ploeg van Brussel heeft Maricq genoeg van het gebrek aan respect voor zijn club.

Leopold Ukkel is met stamnummer 5 de oudste ploeg van Brussel en een van de stichtende clubs van de Belgische voetbalbond. Niet alleen de club, maar ook haar voorzitter is legendarisch in de Brusselse voetbalgeschiedenis. Jacques Maricq staat al meer dan 45 jaar aan het roer van de club.

Gedemotiveerd door de slechte verstandhouding met de gemeente dreigt Maricq nu met ontslag. "Ik ben te oud om tegen windmolens te vechten. Ik heb de indruk dat men bij de gemeente doof is. Dat begrijp ik niet meer, en in deze omstandigheden wil ik liever vertrekken."

Leopold Ukkel staat momenteel aan de leiding in eerste provinciale. Er is dus geen sportieve reden voor de wanhoop van de voorzitter. Maar dat de club na meer dan honderd jaar de terreinen en de lokalen met andere sportclubs moet delen, vindt Maricq onaanvaardbaar.

"Drie jaar was er een petanquetornooi, waardoor we drie weken lang geen terrein meer hadden. Daarna was er een frisbeeploeg die tegelijkertijd met onze eerste ploeg trainde," aldus Maricq.

De oude tribune werd afgebroken. In afwachting van een nieuwe tribune blijft de toegang voor de supporters levensgevaarlijk. Steeds wordt de club door de gemeente genegeerd, terwijl ze er trots op zou moeten zijn, aldus Maricq. Een aangekondigd ontslag legt de bal nu in het kamp van de gemeente.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ukkel, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni