Vrijdag startschot Roller Bike Parade

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
04/06/2013
Het is terug tijd voor de Roller Bike Parade, dat voor de editie van dit jaar een ambitieus plan heeft. De weersvooruitzichten voor vrijdag zitten alvast mee.

Vanaf vrijdag 7 juni wordt opnieuw elke week langs de Brusselse straten gefietst en gerolschaatst. De Roller Bike Parade is ondertussen traditie geworden: al meer dan tien jaar wordt er tijdens de vier zomermaanden over de verkeersaders van onze hoofdstad gerold.

Voor deze editie hebben de organisatoren een ambitieus plan opgevat: het wereldrecord van de grootste roller parade breken. Momenteel is dat in handen van Parijs met 1.188 deelnemers in 2008. Datum van afspraak is vrijdag 13 september. Indien de parade dan niet kan plaatsvinden (door slecht weer bijvoorbeeld), verschuift de recordpoging naar 20 september. Tot dan heeft de Roller Bike Parade nog een paar maanden de tijd om het publiek warm te maken.

Op vrijdag 7 juni is iedereen vanaf 19 uur welkom op het Poelaertplein. De parade gaat een uurtje later van start en is helemaal gratis. Meer informatie op www.belgiumrollers.com. Het weer is de parade alvast gunstig gezind. Het KMI verwacht vrijdag maximaal 24 °C.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni