© PhotoNews | De vrouwen van RSC Anderlecht stoten door naar knock-outfase

Vrouwen van RSC Anderlecht plaatsen zich voor knock-outfase

LG
© Belga
13/08/2019

De vrouwen van RSC Anderlecht hebben zich zonet voor de allereerste keer weten te plaatsen voor de knock-outfase van de Champions League. Paars-wit won in het eigen Lotto Park ook zijn derde groepswedstrijd tegen het Noord-Ierse Linfield met 3-1. De loting voor de zestiende finales van het kampioenenbal vindt vrijdag plaats in Nyon.

De Brusselse vrouwen domineerden de eerste helft en kwamen via Laura Deloose verdiend op voorsprong. De Red Flame besloot na een knappe rush met een pegel in de winkelhaak. Tien minuten later verdubbelde Deloose van dichtbij de voorsprong. Na de pauze ging Anderlecht door op het elan, maar bij een zeldzame tegenstoot van de bezoekers liep het mis. Doelvrouw Odeurs kwam onoordeelkundig uit en maaide McGuinness onderuit. De Noord-Ierse kapiteine scoorde vanaf de stip zelf de aansluitingstreffer. Niet veel later legde Jana Coryn de 3-1 eindstand vast.


Anderlecht opende zijn Europese campagne vorige week met een 5-0 overwinning tegen het Griekse PAOK, zaterdag ging het Noorse LSK Kvinner met 3-2 voor de bijl. RSCA Ladies, dat de wedstrijden in groep 8 van de Champions League organiseerde, stoot met 9 op 9 door. Enkel de groepswinnaar plaatst zich voor de knock-outfase met 32 teams. Tweeëntwintig ploegen zijn rechtstreeks geplaatst, de tien groepswinnaars voegen zich bij hen. Vrijdag wordt geloot voor die zestiende finales, die via heen- en terugwedstrijden worden betwist. RSCA gaat in pot twee van de niet-reekshoofden en zal zijn heenmatch thuis spelen.


Landskampioen Anderlecht is het enige Belgische team in de Champions League voor vrouwenteams. Vorig seizoen sneuvelden de vrouwen van Anderlecht in de groepsfase. Ze werden tweede in poule 3, na Glasgow City dat zich plaatste voor de zestiende finales. Het is de eerste keer sinds het seizoen 2015-2016 dat een Belgische vrouwenploeg de knock-outfase bereikt. Toen was Standard Fémina als landskampioen nog rechtstreeks geplaatst.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, RSCA, vrouwen anderlecht, knock-outfase, damesvoetbal

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni