Vrouwenploeg RSCA speelt vanavond wel Europees

© PhotoNews
| Vrouwenploeg RSCA

Woensdagavond komen de Anderlechtse dames uit tegen de vrouwenploeg van PAOK FC, uit de Griekse stad Thessaloniki. Het gaat om een wedstrijd in de kwalificatieronde voor de Champions League. Belgische landskampioen RSCA is gastvrouw voor alle groepswedstrijden in haar poule.

In tegenstelling tot de heren, die nog steeds niet in vorm verkeren, voetballen de dames wel Europees. Naast de wedstrijd van vanavond staan er de komende dagen nog twee thuismatchen op de agenda: zaterdagnamiddag tegen de Noorse ploeg LSK Kvinner FK, en volgende dinsdag tegen Linfield Ladies uit het Noord-Ierse Belfast.

De wedstrijden van Paars-wit vinden plaats in het Lotto Park, voorheen bekend als het Constant Vanden Stockstadion. De onderlinge wedstrijden van de drie buitenlandse clubs worden afgewerkt in Denderleeuw.

Voor het tweede jaar op rij nemen de vrouwen van RSCA deel aan de UEFA Women's Champions League. Vorig seizoen misliepen ze net de kwalificatie op basis van het doelpuntensaldo.

De dames van RSCA maken reclame voor hun Europese campagne.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?