Vrouwenploeg Union nu al kampioen na 20ste zege op rij

KVDP
© BRUZZ
20/03/2022

RUSG Girls, de vrouwenploeg van Union, heeft gisteren de wedstrijd tegen FC Schaarbeek gewonnen. De vrouwen uit Sint-Gillis speelden zo kampioen in derde provinciale in het eerste seizoen dat de ploeg actief is.

Dat het niveauverschil tussen RUSG Girls en de andere ploegen in de derde provinciale van de Franstalige vereniging van voetbalclubs groot is, blijkt al halverwege het seizoen. Sinds de eerste speeldag neemt RUSG Girls de leiding. In november heeft de ploeg al meer dan 110 goals op de teller en amper een handvol tegendoelpunten.

Tegen de rode lantaarn in de stand, FC Anderlecht-Milan, werd het zelfs ...0-37.

RUSG Girls heeft nog geen enkele keer punten verloren en won gisteren voor de twintigste keer op rij, tegen FC Schaarbeek, de derde in de stand. Dat betekent dat de Union-vrouwen nu al kampioen zijn, met veertien punten voorsprong op achtervolger FC Black Star.

Dit is nog maar het eerste seizoen van de vrouwenploeg van Union. De ploeg werd in 2021 opgericht. Volgend seizoen zullen de vrouwen in tweede provinciale opkomen, de competitie van onder meer de vrouwenploeg van BX Brussels.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni