Vrouwenteam Anderlecht kan vanavond titel pakken

© RSCA
| Tessa Wullaert (RSCA)

Het wordt een spannende avond voor de fans van paars-wit. Tijdens de achtste speeldag van de playoffs moeten de vrouwen van Anderlecht een wedstrijd spelen tegen Oud-Heverlee Leuven. Als de Brusselaars de uitwedstrijd om 20 uur winnen, worden ze kampioen.

Met de overwinning in de classico tegen Standard Luik (2-0) van vorige vrijdag kwamen de ladies van RSC Anderlecht weer een stapje dichter bij de landstitel. Na twee doelpunten van Charlotte Tison en Sarah Wijnants pakte het team drie belangrijke punten. Een gelijkspel tegen Leuven is straks genoeg om dit jaar opnieuw kampioen te worden. “We hebben gezonde stress. Het zijn natuurlijk geen makkelijke wedstrijden en we spelen ook uit, wat het extra pittig voor ons maakt. We houden de moed hoog,” zegt captain Laura De Neve van Anderlecht.

Doordat OH Leuven nog drie wedstijden moet spelen en Anderlecht nog maar twee, bestaat de kans nog dat Leuven de titel pakt. Daarvoor moet paars-wit twee keer verliezen en Leuven drie keer de tegenstand kloppen. De kans lijkt klein dat Leuven alle wedstrijden wint. “De druk op schouders van Leuven is enorm, zij mogen geen enkele wedstrijd verliezen wat weer in ons voordeel speelt” vertelt De Neve aan BRUZZ.

Met 38 punten blijft het Brussels team van trainer Johan Walem momenteel de ranking aanvoeren. OH Leuven daarentegen, dat momenteel op de tweede plaats met 30 punten staat, moet nog een inhaalwedstrijd tegen KRC Genk spelen. Verder moeten de Leuvenaren het nog tegen Standard opnemen tijdens speeldag 9 op 7 mei. Anderlecht daarentegen moet enkel nog tegen rivaal Club Brugge spelen op dezelfde dag. Maar de wedstrijd van vanavond kan dus al beslissend zijn voor Les Mauves.

Anderlecht speelt op 14 mei ook de finale van de Beker van België tegen aartsrivaal Standard. Het is nog nooit gebeurd in de geschiedenis van de Super League dat een team zowel de landstitel als de beker mee naar huis nam. “Dit zou voor ons het bewijs zijn dat Anderlecht na zoveel jaar nog steeds de beste ploeg van het land is,” zegt De Neve. Na een vorige overwinning tegen Club Brugge (4-0) ziet het er naar uit dat de Sporting onklopbaar is dit seizoen.

De speelsters van Anderlecht kunnen vanavond potentieel hun vijfde titel op rij winnen. De wedstrijd om 20:00 kan allesbeslissend zijn.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?