sportcstukSfeerbeeld

Walhalla van de triatleet op de Heizel

TS
© Brussel Deze Week
10/11/2015

Triathlon World maakt zijn naam komende zondag helemaal waar. In Paleis 1 zal alles wat van belang is in de wereld van de triatleet en duatleet aan bod komen.

“Zowel de professionele als recreatieve triatleet en duatleet zullen aan hun trekken komen, maar ook sporters die maar één van die disciplines beoefenen,” vertelt event organiser Xiana Bossaert (30). “Specifieke kledij en voeding vind je zowel in het zwemmen, fietsen als lopen terug. Naast de steun van de Vlaamse en Franstalige triatlon- en duatlonliga’s kunnen we dit jaar ook rekenen op de steun van de Vlaamse Zwemfederatie.”

Al die partners zorgen ervoor dat deze derde editie van Triathlon World een nog uitgebreider aanbod heeft. De beurs is ontstaan met de ambitie om de triatleet en duatleet in de picture te zetten en slaagt daar steeds beter in. “De bezoekers kunnen zich naast allerhande stands onder meer verwachten aan lezingen, die bijvoorbeeld zeer gericht inspelen op bepaalde trainingstechnieken. Er zullen ook praktische workshops zijn en de bezoekers zullen verschillende zaken kunnen uitproberen. We willen interactie bevorderen.”

TW Run
“Verschillende Belgische toppers zullen heel de dag aanwezig zijn, zoals Sofie Goos, Bart Aernauts en Frederik Van Lierde. Zij zullen onder meer tips en tricks meegeven aan het indoor zwembad, een demonstratie geven op de fietsrollen, enzovoort. Uiteraard zal er ook tijd zijn voor een signeersessie, en men zal zelfs hun toerbussen kunnen bezoeken.”

Het Heizelplatform zal zondag eveneens een wedstrijd verwelkomen. De TW Run is er zowel voor kinderen als voor volwassenen, die kunnen kiezen tussen een loopwedstrijd van vijf en tien kilometer en een run & bike van tien kilometer. “De volwassenen starten en eindigen op de beursvloer en leggen een parcours af in de groene zone rondom de Heizel. De kinderen blijven om veiligheidsredenen op de piste van het Koning Boudewijnstadion. Ze zullen dat doen onder het toeziend oog van de aanwezige topatleten, toch wel een meerwaarde voor hen.”

“Vorig jaar hebben we 2.500 mensen ontvangen op de beurs en dat vinden we ideaal. Al staan we uiteraard open voor meer volk en hopen we met de deelname van de Vlaamse Zwemfederatie meer zwemmers te ontvangen. Maar of je nu zwemmen, fietsen en lopen combineert of niet, het loont echt wel de moeite om langs te komen.”

Meer info op www.triathlon-world.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni