Wasilewski krijgt boete voor drieste elleboog

© brusselnieuws.be
19/03/2012
Tijdens de wedstrijd Sint-Truiden - Anderlecht plantte Marcin Wasilewski zijn elleboog in het gezicht van Peter Delorge. "Onaanvaardbaar," klinkt het bij voetbalclub Anderlecht, die zijn speler een boete oplegt. Wasilewski biedt intussen zijn excuses aan.

Het incident tussen Delorge en Wasilewski gebeurde een kwartier voor tijd. Slachtoffer Delorge was een paar minuten bewusteloos en hield er een barst in de neus aan over. "Ik zag dat Wasilewski op me afstormde, enkel en alleen om me een klap te verkopen," zegt de kapitein van Sint-Truiden. "Gelukkig kon ik me nog net een beetje draaien, want anders was het misschien nog veel erger afgelopen. Ik weet niet wat Wasilewski bezielde. Was hij gefrustreerd door de achterstand? Ik weet het niet. We hadden al wat getrokken en geduwd bij corners. Daar heb ik geen probleem mee, dat hoort bij voetbal. Maar dit is er gewoon over."

Bij Anderlecht zitten ze verveeld met de drieste actie van hun Poolse verdediger. "Wat Wasilewski gedaan heeft is onaanvaardbaar en strookt niet met de ethische waarden van de club," zegt algemeen directeur Herman Van Holsbeeck in een persbericht. "Hij zal door de club een financiële straf opgelegd krijgen."

"Wasilewski verdient veel respect voor de wijze waarop hij is teruggekeerd (de Pool was maanden buiten strijd na een zwaar duel met toenmalig Standardspeler Witsel, red.) maar de actie van gisteren kunnen we niet aanvaarden," zegt ook trainer Ariël Jacobs. "Hij heeft als speler van Anderlecht een voorbeeldfunctie."

De naar verluidt "aanzienlijke" boete zal worden doorgestort naar de RSCA Constant Vanden Stock Foundation.

'Winnaarsmentaliteit speelde me parten'
Wasilewski zelf wil zich excuseren bij supporters en bij zijn slachtoffer Peter Delorge. "Het was een onbezonnen actie," zegt hij. "Ik heb echt spijt van wat ik gedaan heb. Hoewel ik hem niet moedwillig heb willen kwetsen, besef ik dat de slag echt niet kan. Ik ben een winnaar en die ingesteldheid heeft me gisteren parten gespeeld. Ik hoop dat Peter Delorge snel beter wordt en ik bied hem mijn excuses alvast langs deze weg aan. Ik zal hem ook persoonlijk contacteren."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni