Wedstrijd RWDM - Patro Eisden niet in gevaar ondanks lekkage

© PhotoNews
| Het Edmond Machtensstadion van RWD Molenbeek.

De lekkage in het Edmond Machtensstadion die de RWDM-jeugd afgelopen week van het trainingsveld hield, is gevonden. Vanaf maandag wordt er weer getraind. De eerste ploeg kan gewoon spelen zaterdag.

Afgelopen week konden zo'n 500 jeugdspelers van RWDM niet terecht bij hun club. Alle trainingen en wedstrijden waren afgelast vanwege een lekkage in de L'Ecluse-tribune, waardoor er een risico op kortsluiting ontstond. "Inmiddels hebben we het lek gevonden", is RWDM-voorzitter Thierry Dailly opgelucht. "Vanaf komende maandag zullen de jeugdspelers weer kunnen trainen en spelen."

De eerste ploeg van RWDM, die zaterdagavond tegen Patro Eisden speelt, heeft geen hinder ondervonden van de lekkage. De wedstrijd van zaterdag zal ook gewoon kunnen doorgaan.

Meer problemen

De problemen voor de korte termijn zijn dus opgelost, maar op de langere termijn moeten er dringend renovatiewerken gebeuren aan het verloederde Edmond Machtensstadion. De lekkage van afgelopen week was niet de eerste keer dat er problemen waren in de thuishaven van RWDM. Zo moest Dailly vorige maand zijn bezoek aan onze podcast Sporting Flagey afzeggen omdat de verwarming in het stadion niet meer werkte.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?