White Star betaalt hotelrekening niet: vier spelers aan de deur gezet

© BRUZZ
27/01/2017

Vier spelers van voetbalclub White Star zijn deze week uit een hotel in Sint-Jans-Molenbeek gezet omdat de club de rekening niet meer betaalde. “Om de eigenaar ertoe aan te zetten wat meer respect te hebben voor zijn klanten”, zo motiveert eigenaar John Bico, die de spelers meteen in een ander hotel verderop heeft gestald.

Dat schrijft La Dernière Heure.

Sinds juli verbleven er tot zeven spelers van de eerste ploeg in hotel Prince de Liège op de Ninoofsesteenweg. Nu waren er nog vier spelers aanwezig, die daar sliepen en drie maaltijden per dag kregen. Maar sinds enkele maanden komt de club zijn verplichten niet meer na. “Eigenlijk was de deal dat White Star me elke week zou betalen", legt eigenaar Ismael Hasfidi uit. "Dat gebeurde niet, maar ik kreeg sinds juli wel altijd mijn geld, dus dat vormde geen probleem. Maar de laatste twee maanden gebeurde dat niet meer, en John Bico antwoordde niet meer op mijn telefoons of e-mails. Ik was verplicht om de spelers aan de deur te zetten.”

De club heeft nog een achterstallige factuur van 8.550 euro, die de hoteleigenaar wil terugkrijgen. Hij heeft een ingebrekestelling naar White Star gestuurd. “De vier spelers verblijven intussen in een hotel iets verderop, waar Bico meteen vooraf betaald heeft. Dat wil dus zeggen dat hij wel degelijk het geld had om me te betalen”, klinkt het boos bij Hasfidi.

Kamers niet opgemaakt en duimspijkers
Een verhaal dat John Bico aan La Dernière Heure gewoon bevestigt: “Alle facturen van het hotel en restaurant zijn gedurende zeven maanden gewoon betaald. Alleen de laatste facturen hebben we niet betaald, om de eigenaar aan te zetten om zijn klanten wat meer te respecteren”, zegt Bico. “Er werd gedreigd dat men zou inbreken in de auto van de spelers, de kamers werden niet opgemaakt en er lagen duimspijkers.”

Hotel Prince de Liège is niet de eerste handelaar die klaagt over niet-betaalde facturen van White Star. Materiaalsponsor We Are Football stapte afgelopen zomer naar het gerecht om zo’n 30.000 euro te recupereren. Hotel Belvue, aan het kanaal, heeft nog 12.000 euro te goed. In november gingen de trainers van de jeugdschool nog in staking omdat hun vergoedingen al maandenlang niet meer betaald werden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni