White Star Brussel blijft vechten voor licentie

Toon Hendrikx
© BRUZZ
17/05/2016

White Star Brussel stapt naar de burgerrechtbank om alsnog een licentie voor de eerste klasse te behalen. De kampioen van tweede klasse kreeg geen licentie van het Belgisch Arbitragehof voor de sport (BAS). Daardoor promoveert Eupen, en dus niet White Star, voorlopig naar de Jupiler Pro League.

White Star spartelt. Op de sportieve prestaties van de ploeg van John Bico valt dit seizoen weinig af te dingen. De Brusselaars werden verdiend kampioen in de tweede klasse van het vaderlandse voetbal. Maar buiten de vier lijnen loopt zowat alles fout wat er fout kan lopen.

Vorige week kondigde John Bico nog impliciet het einde van White Star aan op een persconferentie in de businessruimte van het Edmond Machtensstadion. “We zijn op het einde van onze krachten en kunnen niet meer vechten. White Star zal volgend seizoen waarschijnlijk niet in de amateurklasse spelen.”

Het klonk als de handdoek gooien. Nu lijkt White Star op zijn stappen terug te komen door naar de burgerrechtbank te stappen. Maar daar laat Bico het niet bij. In een laaiend persbericht veegt hij de vloer aan met het BAS, de KBVB, Molenbeeks burgemeester Françoise Schepmans, Roeselare en Eupen.

Bico trapt wild in het rond
In een persbericht spreekt White Star van een persoonlijke vendetta. Deze laaghartige daad van sabotage tegen de club, de Molenbeekse jeugd en de economische sector van de gemeente die zou geprofiteerd hebben van een eersteklasser, zal beoordeeld worden door de rechtbank van Brussel.”

White Star beschuldigt het BAS ervan met twee maten en twee gewichten te meten. Het BAS zou het bondsreglement, noch de documenten die de club zelf voorgelegd heeft, gevolgd hebben. Volgens het BAS heeft White Star geen begroting gemaakt voor terreinverwarming (500.000 euro), een afdekzeil voor het terrein (180.000 euro) en de openstaande politiekosten. White Star reageert: “Terreinverwarming is niet verplicht. En een zeil van 180.000 euro? Dat moet dan wel een Louis Vuitton-zeil zijn.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni