White Star en RWDM moeten stadion delen

© brusselnieuws.be
20/05/2014

Het Edmond Machtensstadion wordt volgend seizoen de thuisbasis van zowel RWDM Brussels als White Star Brussels. Dat zegt schepen van Sport Ahmed El Khanouss (CDH). Johan Vermeersch stapt op als RWDM-preses en onderhandelt nog met twee kandidaat-overnemers.

Tweedeklasser White Star en derdeklasser RWDM zullen om de beurt hun thuiswedstrijden afwerken in het Machtensstadion in Molenbeek. Daarover is een akkoord volgens schepen El Khanouss. Het voltallige college van burgemeester en schepenen moeten wel nog hun fiat geven, maar dat is volgens hem slechts een formaliteit. Molenbeek is en blijft eigenaar van het stadion en de jeugdploegen van White Star bljven in het Fallonstadion in Sint-Lambrechts-Woluwe. Na een jaar zou de regeling geëvalueerd worden.

De toenadering tussen de gemeente en spelersmakelaar John Bico, sterke man bij White Star, was al een tijdje aan de gang. RWDM, dat na licentieperikelen degradeert naar derde, kon enkel blijven als Johan Vermeersch opstapt als voorzitter. De verstandhouding tussen de gemeente en Vermeersch raakte de voorbije twee jaar helemaal zoek, onder meer omdat het gemeentebestuur moest opdraaien voor achterstallige facturen.

Na weken van non-communicatie, doorbreekt Vermeersch nu de stilte. "Mijn tijd van gaan is gekomen, ik stop ermee aan het einde van dit seizoen", zegt hij in Het Laatste Nieuws. Vermeersch onderhandelt naar eigen zeggen nog met twee kandidaat-overnemers. "Voorwaarde is dat ze het exploitatietekort van het lopende seizoen voor hun rekening nemen." Het tekort zou 600.000 euro bedragen maar dat cijfer wil Vermeersch niet bevestigen.

Behalve het gemeentebestuur wil ook de meerderheid van de RWDM-supporters dat Vermeersch vertrekt. Anderzijds zien ze het niet zitten dat White Star ook zijn thuiswedstrijden in Molenbeek komt spelen. Op 4 juni plannen enkele supportersverenigingen een betoging om hun eisen kracht bij te zetten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni